Hartveilig Wonen

Overal in Goes binnen 6 minuten hulp voor iedereen die een hartstilstand krijgt. Dat is het doel van het project Hartveilig Wonen, een project van de gemeente Goes en Connexxion. Daarvoor zijn veel AED’s nodig, maar ook vrijwilligers die bij acuut hartfalen de apparaten kunnen toepassen.
Een snelle hulpverlening vergroot de kans om na hartfalen zonder ernstige complicaties verder te kunnen leven. Om dit te realiseren, wordt een beroep gedaan op iedereen die vrijwilliger wil worden of een AED heeft: Meld u aan of stel de AED beschikbaar voor algemeen gebruik. Daar redt u levens mee! 

Veel organisaties, instellingen, bedrijven of particulieren zijn in het bezit van een AED. U kunt elke AED aanmelden die standaard op een vaste plaats te vinden is. Iedere vrijwilliger van Hartveilig Wonen kan vervolgens van deze AED gebruikmaken als er iemand in de buurt een hartstilstand krijgt.
Als u zich aanmeldt als vrijwilliger kunt u bij de aanmelding aangeven waar u overdag en ’s avonds bent. Dus uw woonadres, maar ook waar u werkt.

Kan een bedrijf ook een AED aanmelden?
Ja, u kunt ook als bedrijf een AED aanmelden en aangeven wanneer de AED beschikbaar is bijvoorbeeld onder kantoortijd of 24 uur / 7 dagen in de week. In principe kan ieder type AED aangemeld worden.

Kan een bedrijf een AED beschikbaar stellen voor een buitenkast?
Ja, dat kan. Als de AED niet continu beschikbaar is, maar u de AED wel continu beschikbaar wilt stellen voor Hartveilig Wonen, kunt u dit bij Hartveilig Wonen of de gemeente Goes aangeven. Mocht in dat gebied nog geen AED continu beschikbaar zijn, dan plaatst Hartveilig Wonen de AED in een buitenkast.
Deze buitenkast is verwarmd en met een pincode te openen. 

Kan de beheerder altijd beschikken over de AED?
Ja, degene die de AED beschikbaar stelt of hierop toezicht houdt, is de beheerder van de AED.
De beheerder beschikt over de pincode van de buitenkast.

Aanmelden vrijwilliger - AED voor algemeen gebruik
U kunt zich aanmelden als vrijwilliger of een AED aanmelden voor algemeen gebruik, via deze link Hartveilig Wonen.